Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Интернет контрол за отопление – 10 предимства

ВРЪЩАНЕ

Онлайн животът е най-великият символ на нашето време. С други думи, това вече е необходимост. В новите модерни, енергийно ефективни домове ние искаме да управляваме дистанционно не само различните електрически устройства, а и определено оборудване – включително отоплителната система – през Интернет.

Днес ще се съсредоточим предимно върху онлайн контрола на отоплението, защото, първо, отоплението е ключова област в бизнеса на SALUS Controls и второ, струва си да осъзнаем какви предимствата ни носи управление на такава система.

От статията ще разберете:

  • Какви ползи имате от интелигентното управление на отоплението?
  • Кои устройства ви позволяват да контролирате отоплението си онлайн

Нека започнем с припомнянето, че управлението на отоплението през Интернет има много широк спектър от приложения. Регулирането на параметрите за отопление, използвайки този метод, работи добре не само в еднофамилни къщи, многофамилни къщи и наети помещения, но и поради възможността за лесно управление на няколко различни системи едновременно – в хотели или ваканционни сгради.

man with the background of buildings with different temperature

10 предимства от управлението на отоплението чрез интернет

Какво печелите избирайки интелигентно управление на отоплението?

Оптимално отопление на помещенията

… това е висок топлинен комфорт, върху който имате постоянно влияние и който ще бъде оценен от потребителите на вашия дом (хотел, офис…). Не забравяйте, че можете да настроите температурата индивидуално за всяка стая. Благодарение на прецизните алгоритми за управление (TPI, ITLC) вградени в регулаторите (напр. Quantum), поддържането на температурата е лесно, независимо къде се намирате в даден момент. На вашето семейство (гости, служители) никога няма да им бъде прекалено горещо или пък студено.

Отдалечена промяна на настройките с мобилно приложение.

Голямото предимство на инвестиция в система за управление на отоплението е, че можете да създадете работен график, отделен за всяка стая и както показва животът, след като бъдат зададени, настройките не винаги са в крак с вашият ритъм на живот. Понякога се прибирате по-рано от работа или пък заминавате с неизвестна дата за връщане. Тогава само създаденият графикът не е достатъчен. След изтощителен ден искате да се приберете в комфортно топъл дом и е необходимо да промените зададените настройки. Може да контролирате източника на топлина онлайн от вашия офис или дори от хотел в Майорка, следователно актуализацията на параметрите за отопление е още едно предимство на управлението и автоматизацията на вашия дом през Интернет.

Помощ за забравящите.

От време на време всички забравяме за такива прозаични дейности като: гасене на светлини, превключване на отоплението от режим на комфорт в икономичен режим, изключване на помпата за бойлера с топлата вода и др. Имайки онлайн достъп до домакинските си уреди, ще можете да разрешите всеки ваш проблем, по всяко време. В интернет приложението ще променяте стойностите на отоплението или ще изключите оборудването, дори ако сте на стотици километри разстояние.

В помощ за хотелиерите.

Онлайн контролът на отоплението е голямо удобство за мениджмънта на хотели, тъй като интернет гейтуейът (UGE600) поддържа едновременно множество стаи, регулатори и друго оборудване. С един гейтуей можете да свържете до 60 устройства, което означава, че една система може дори да покрие цялото съоръжение. Разбира се, струва си да създадете отделна система за всеки етаж, тогава ще бъде по-лесно да управлявате контролерите в интернет приложението. В резултат на това можете да контролирате температурата или осветлението навсякъде в хотела, от дома си или от другаде, както и да актуализирате лимитите за настройка на температурата в отделните стаи, наети от клиентите. Контролирайте настройките на температурата от всяка точка на света.

Вече споменахме това, но си струва да създадем отделна точка за това предимство. Това решение адаптира топлинните условия на сградата към нашите нужди по-добре от всяко друго.

Спестявания

Правилното управление на отоплението носи не само комфорт, но и реални икономии. Най-голямото финансово предимство на управлението на отоплението е, че не губите енергия, когато сте далеч от дома. Графиците ви позволяват да променяте стайните температури през деня. Не прекалявайте! Не отоплявайте сграда, ако нямате нужда от нея и не прегрявайте помещенията, където не е необходима висока температура. Онлайн контролът допълнително увеличава ефективността на отоплението, тъй като ви позволява да направите специална корекция на предварително зададените настройки. Вие управлявате настройките според обстоятелствата и в случай на извънредна ситуация, например спиране на отоплението в празна къща. Използвате по-малко гориво за отопление и не губите пари.

Мониторинг на работата на домашно / хотелско / офис оборудване

Това предимство трябва да се комбинира с предишната точка, от една страна, а от друга страна, то трябва да се разглежда по-широко, отколкото по отношение на контрола на отоплението, тъй като се отнася за цялата автоматизация на сградите.

Мобилното приложение SALUS Smart Home има функцията да създава диаграми за потребление на енергия. Благодарение на използването на Smart Plugs получавате подробни данни за това кои устройства работят ефективно и кои водят до ненужни разходи в консумация на енергия. Тези знания ви позволяват да модифицирате работата на оборудването, да зададете различен режим на работа или да решите да го замените с по-енергийно ефективен модел.

Сигурност като бонус (SMS известия за възможни опасности)

Както изглежда от предишната точка, управлението на отоплението през Интернет надхвърля контрола на стайните температури. Приложението Умен дом, което поддържа мрежата Умен дом, има доста повече функции. Една от тях е възможността за получаване на SMS или известия по имейл, напр. за пожар в котелното (сензор за дим), наводнение в кухнята (сензор за наводнение) или натрапник, проникващ в къщата (сензор за отваряне). Тази опция дава възможност за бърза реакция и минимизиране на щетите. Ако решите да контролирате вашата отоплителна система онлайн, вие получавате сигурност на вашата къща (хотел, офис).

UGE600 SALUS Internet Gateway, WLS600 Flooding Sensor, OS600 Opening Sensor, advantages

Грижа за околната среда

Както при спестяването на пари, контролирането на отоплението през интернет – чрез намаляване на ненужното отопление и ненужното потребление на енергия – осигурява екологични ползи. Намаляването на емисиите засяга околната среда, превръщайки се в инструмент за борба с глобалното изменение на климата и неговото отрицателно въздействие върху нашето здраве.

Модерните Salus контролери със специализираният алгоритъм за управление ITLC, отговарят на най-новите регулации, като примерно Boiler plus, Open Therm и т.н.

Увеличаване стойността на сградата на имотния пазар.

Автоматизацията на сградите е фактор, който играе важна роля при вземането на решение за покупка от потенциален купувач. Съоръжение, оборудвано със система за интернет управление и особенно Умен дом https://salus-smarthome.bg/, при предлагане, придобива престижа на модерна, интелигентна къща и това, което е свързано с нея – по-добро съотношение на цена и предлагане. Собствениците, желаещи да увеличат стойността на своята инвестиция, трябва да имат предвид този аспект.

Какво ви е необходимо, за да контролирате отоплението си през интернет?

  • Интелигентна система (с интернет гейтуей)
  • Съвместими със системата устройства (контролери)
  • Мобилно приложение за управляване на системата (едно приложение дори за няколко системи)
  • Смартфон / таблет / компютър

В предложението за интелигентен дом SALUS, създадено за онлайн управление на отоплението, ще намерите:

1. “Сърце” на интелигентната система – UGE600 интернет гейтуей и координатор, осигуряващ комуникация на всички устройства в мрежата.

2. Безплатно приложение SALUS Smart Home на български, което благодарение на интуативното си меню с възможност за кликане, позволява удобно показване и бърза корекция на параметрите.

3. Температурни контролери и изпълнителни устройства, работещи в системата SALUS Smart Home: безжични клемни шини, контролни модули, термостатични глави, интелигентни продукти (сензори, интелигентни щепсели и др.) SALUS Smart Home не е задължително да се използва само в новопостроени сгради. То може лесно да бъде адаптирано към съществуващи и дълго използвани сгради.

Smartphone with SALUS Smart Home App, Wiring Centre, UGE600 Internet Gateway, Quantum Thermostat, TRV, One Touch Button, OS600 Opening Sensor

Прекарвате много време онлайн всеки ден. Защо вашият дом (хотел, офис) също да не е онлайн? Възползвайте се от възможностите, предлагани от управлението на отоплението през Интернет – посочихме 10 от тях, а при ежедневна употреба със сигурност ще умножите това число. Онлайн животът е най-великият символ на нашето време –  необходимост.

Бъдете в крак с времето и инвестирайте във вашият комфорт и спестяване със Salus Smart Home. Управлението на вашият дом е в джоба ви!!

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик