Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Правило ONE TOUCH – едно докосване, много възможности

ВРЪЩАНЕ

Връщате се от работа по различно време, но щом прекрачите прага на къщата, следвате същия график. Включваш светлината в хола. Не обичате да се храните на мълчание, затова включвате радиото в кухнята. След час ще вземете душ, така че ще включите радиатора и ще затоплите пода в банята. Правите това всеки ден: светлини, радио, радиатор, под …

Не би ли било по-удобно да включите всички тези неща наведнъж?

Ще разберете от текста:

  • как работи създателят на правила OneTouch
  • какво е бутонът OneTouch

SALUS Smart Home ви кани днес в света на „технологичната магия“. Защо магия? Тъй като с помощта на съветника за правила OneTouch във вашия интелигентен дом можете да управлявате устройствата си като магическа пръчка.

По принцип имате възможност да стартирате множество ежедневни устройства едновременно само с едно щракване.

Връщайки се към примера във въведението:

Когато прекрачите прага на къщата – или дори на път към нея – натискате нашия магически бутон и го карате да работи:

  • светлините в хола са включени
  • радиото в кухнята е включено
  • в банята подът се загрява и температурата се повишава.

Системата SALUS Smart Home предлага три версии на бутоните OneTouch. За да работят, трябва да инсталирате универсален ZigBee гейтуей. Две от тях не изискват стартиране на приложението SALUS Smart Home. Третата опция е виртуална версия на бутона, която (очевидно) е достъпна само в уеб приложението.

Налични варианти на продукта:

Бутон за активиране на OneTouch правила (единичен)

Безжичен единичен бутон OneTouch активира правило, съхранявано в него, т.е.команди за няколко избрани устройства, събрани на ЕДНО място. Използвайки го, с ЕДНО натискане предизвиквате поредица от събития в умен дом, напр. стайната температура се повишава, щорите се затварят, светлина и затопляща електрическа възглавница на фотьойла. Разбира се, за да реализирате това правило, се нуждаете и от други елементи на системата: UGE600 Internet gateway, приложението SALUS Smart Home, интелигентни щепсели, реле SR600, регулатор на температурата (например Quantum SQ610).

Важното е, че един бутон OneTouch работи във функцията SAFETY BUTTON. Ако възрастен родител живее с вас или детето ви често остава само у дома, добре е да настроите бутона OneTouch да ви предупреждава. Ако се чувствате зле или сте в спешен случай, родителят или детето ще го натисне и ще получите текстово съобщение с предварително зададено съдържание, напр. Адам, обади се у дома, имам нужда от помощ.

Бутон за активиране на OneTouch правила (двоен)

Двойният бутон OneTouch ви позволява да запазите две различни или свързани правила (отделно правило за всеки клавиш). Да се върнем към предишния пример. Ако натискането на горния бутон на бутона повишава стайната температура, затваря щорите, включва светлината и електрическа възглавница, натискането на долния бутон може да отключи правило, което ще работи обратното. Температурата спада, щорите се отварят, светлината угасва и възглавницата спира да се нагрява.

Разбира се, правилата на бутона Double OneTouch не трябва да бъдат свързани и могат да имат всякаква комбинация от команди, напр. горният бутон на спалнята ще изключи основната светлина и след това ще включи нощната лампа. Долният бутон на спалнята ще включи овлажнителя и подсветката на картината с нощния пейзаж на Париж …

Smartphone with alert notification

Виртуална версия на OneTouch

Нашата виртуална версия на OneTouch ви дава неограничен брой бутони и следователно неограничени възможности за създаване на ваши собствени правила. Можете да съставите толкова правила, колкото са ви необходими! Комбинирайте избраните команди в правила и ги изпълнявайте, както ви трябват. Не държите традиционен бутон в ръката си, а смартфона си. Всички правила се поддържат в приложението SALUS Smart Home. Виждате всеки един като отделен прозорец. Това ви позволява перфектно да контролирате домашната си електроника.

Също така е важно да се отбележи, че ако интернет гейтуейът UGE600 е лишен от интернет връзка по различни причини и светне в червено (което означава локален режим), правилата на OneTouch, запазени в паметта му, пак ще работят.

SALUS Smart Home не поставя ограничения. С нас можете лесно да настроите сценарии с бутони OneTouch. Имате много възможности.

Тук ВИЕ задавате правилата!

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик