Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

SALUS Smart Home Комфорт

ВРЪЩАНЕ

SALUS Smart Home е решение, което помага не само да живеете комфортно, но и да спестите пари. Благодарение на правилно програмиране на OneTouch правила, температурните контролери, интелигентните щепсели и интелигентните релета ще приспособят работата на домакинските уреди според нуждите на домакинството.

Автоматизирано управление на дома е удобно и функционално

Системата SALUS Smart Home SSH е базирана на мрежата ZigBee, която се характеризира с ниска консумация на енергия, надежден трансфер на данни и високо ниво на сигурност при предаване. С помощта на системата може да контролирате:

  • отопление (радиаторно, подово, електрическо, обдухващо)
  • осветление
  • движение
  • електрическо оборудване от тип ON / OFF

Системата SALUS Smart Home се управлява посредством безплатно интернет приложение и на български (мобилна и настолна версия). Този софтуер ще ви позволи да контролирате вашите домашни или офис устройства от всяка точка на света. Трябва само да регистрирате акаунт и да имате интернет връзка.

Как може това да работи? Например, в определен момент температурата в стаите ще спадне до посочените стойности и захранването ще бъде прекъснато от избраните устройства, което автоматично ще намали консумацията на енергия. Всичко, което трябва да направите, е да създадете елементарно правило, за да изключите всичко в полунощ.

Контролирайте отоплението и спестете пари

Най-голямата част от енергията, консумирана по време на експлоатацията на къщата, се консумира от отопление:

Ето защо е важно да управлявате топлината във всяко помещение индивидуално. Какво означава това? Струва си да поддържате спалнята по-хладна от хола или банята, докато в хола е добре да поддържате икономичнa температура, при продължително отсъствие нa членове от семейството. Всичко това може лесно да бъде програмирано в приложението SALUS Smart Home според вашите нужди

Контролът на отоплението https://salus-controls.bg/ – една от най-важните домашни инсталации – ви позволява да поддържате отделна температура във всяка стая, съобразена с нейните функции и начина на живот на домакинството, което увеличава комфорта… и намалява сметките. Защо?

Тъй като се избягва ненужното отопление на по-рядко посещавани помещения и ненужни такси за топлина, от която никой не се нуждае. В резултат на това се избягва прегряване – неудобно за хората и вредно за околната среда.

Следете дневната консумация на енергия

Приложението SALUS Smart Home отчита енергийната консумация на устройства, контролирани от Smart Plugs, посочвайки най-големите източници на консумация на енергия. Историята на потреблението (дадена в диаграми) позволява да се направи изчисление, показващо кои устройства не работят ефективно и изискват промяна на режима на работа.

Живейте удобно и безопасно

Управлението на дома чрез приложението ви позволява да регулирате параметрите на отоплението на дома от всяко място – както от собствената си всекидневна, така и от далечния край на света. Но това не е всичко. Важна функция на приложението SALUS Smart Home е изпращането на SMS или известия по имейл за открита неизправност, напр. пожар в котелното (сензор за дим), наводняване на кухнята (сензор за наводнение) или натрапник, влизащ в къщата (сензор за отваряне). Такова предупреждение позволява да реагирате навреме и да сведете до минимум възможните щети. Избирайки да управлявате вашата отоплителна система онлайн, можете да спечелите допълнителна защита за вашият дом.

Приложението SALUS Smart Home има и функция за сканиране, която осигурява бърз контрол на сградата и нейното оборудване. Това е идеалното решение, когато искате да сте сигурни, че всичко е в безопасност, преди да си тръгнете – осветлението и електрическите уреди са изключени.

Избрани продукти на SALUS Smart Home

Quantum SQ610/SQ610RF: регулатор на стайна температура с вграден сензор за влажност. Използва се за управление на устройства от серията SALUS Smart Home. Предлага се в два варианта; жични и безжични. Уникална характеристика на кабелната версия е възможността за управление както на кабелни (устройства, свързани към регулатора; жична клемна шина за подово отопление, бойлер), така и безжични. Quantum дава избор на алгоритъм за управление: ITLC / хистерезис / алгоритъм за THB саморегулиращ се задвижващ механизъм. Той е оборудван с функцията ТОПЪЛ ПОД, осигуряваща комфортно топъл под независимо от графика за отопление. Тази функция е изключително подходяща за стаи в които има малки деца, търкалящи се по пода непрекъснато или …Има заключване с ПИН и зададени температурни ограничения, подходяща функция за къщи или апартаменти под наем, офиси, хотели ….

Smart Plug SPE600: е интелигентен щепсел със защита срещу натоварване (удължаване на електрическия контакт) за управление на свързаните към него устройства. Той е елемент от системата SALUS Smart Home (програмиране на графици в мобилно приложение). Той измерва мощността на свързаните към него устройства, показва историята на потреблението на енергия (приложение), увеличава обхвата на мрежата ZigBee.

Сензор за движение MS600: е сензор за откриване на движение. За работата на сензора са необходими интернет гейтуей UGE600 и приложението SALUS Smart Home. Посредством приложението има възможност за дистанционно наблюдение на присъствието в помещенията и за получаване на известия с SMS и по имейл. Благодарение на OneTouch правилата и такива устройства като SPE600 или SR600, сензорът за движение може да включва/изключва което и да е електрическо устройство, напр. временно включване на светлината след установяване на присъствие на стълбите. 

SW600 сензор за отваряне: безжичен сензор за отваряне в тънка версия, работещ с интернет портал UGE600, мобилно приложение и контролери от серията Умен дом – позволява автоматично изключване на отоплението за времето на проветряване / отваряне на прозорец или врата.

Защо си струва да контролирате отоплението с марката SALUS Controls?

На първо място: чрез адаптиране на стайната температура към настоящите нужди (например 23 градуса в банята, 21 градуса в хола, 19 градуса в спалнята), избягвате прегряване на по-рядко посещаваните стаи. Като задавате икономичната температура за времето на отсъствие (например 17 градуса), избягвате излишно отопление на интериора.

На второ място: контролите SALUS работят гъвкаво. Те поддържат зададената температура в стаите. Това обаче не означава, че когато сте далеч от дома, нямате влияние върху работата им. Благодарение на серията SALUS Smart Home можете да реагирате в реално време. Контролерите работят в съответствие с графици, но те също вземат под внимание вашите краткосрочни решения.

На трето място, управлението на отоплението намалява претоварването и загубите на енергия по време на експлоатацията на сградата, което допринася за опазването на околната среда и намалява таксите на домакинствата.

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик