Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Salus сензори за движение във вашия дом

ВРЪЩАНЕ

Защо сензорите за движение / сигурност са толкова важни? Умен дом, или интелигентна мрежа за автоматизация на сградите, дава на потребителите възможността да коригират домашните функции според нуждите си. Тъй като комуникацията между устройствата може да се осъществи с малко човешка намеса (напр. Програмиране на сценарии OneTouch), контролирането им става все по-удобно и полезно. Развитието на цивилизацията е толкова бързо, че е трудно да се предвиди какви напреднали системи ще ни придружават в бъдеще. Знаем обаче, че комфортът на живота, екологията и икономичната употреба на енергията не са краят на темата. Умен дом, благодарение на съвременните сензори за сигурност, също защитава къщата от нежелани събития.

Текстът отговаря на въпросите:

 • защо Умен дом е повече от удобство
 • как СИСТЕМАТА SALUS Smart Home повишава вашата безопасност
 • за какво ще ви предупредят сензорите за движение на SALUS Controls

Интелигентен дом, интелигентна защита

Въпреки че контролирането на домашните функции с бутони, смартфони, компютри или гласови команди помага да се живее по-лесно и приятно, хората не винаги се занимават само с удобство. Използването на сградна автоматизация ежедневно е пoвече от това. Интелигентните технологии ви предупреждават за извънредни ситуации и улесняват живота на възрастните хора, инвалидите (и техните лични помощници).

Влизането в сектора Smart Home също марката SALUS Controls  се погрижи за този аспект. Въпреки че основната идея на компанията е насочена към интелигентен контрол на отоплението, голямо предимство на  SALUS Smart Home системата, е че се грижи за безопасността на потребителите.

Чрез инсталиране на сензори за сигурност, вие печелите възможност, например, да отидете на работа или да пазарувате и да оставите човека, за когото се грижите у дома. Сценариите OneTouch са полезни тук. Ако някой у дома се чувства зле и натисне бутона за аларма, ще получите автоматично SMS съобщение с предварително определено съдържание и ще дойдете да помогнете навреме. Идеята е брилянтна. И наистина ефективна.

security sensors SALUS

Повреди и извънредни ситуации – от какво ще ви предпазят сензорите за сигурност?

Заслужава да се знае, че – освен подобряването на ежедневните дейности, оптимизирането на разходите, развлеченията – интелигентните решения са чудесна защита срещу неприятни случайни събития. Разбира се, никоя технология не може да защити човек срещу всички заплахи, но в много ситуации си струва да се разчита на нея. Не забравяйте, че мониторингът няма да реши всеки проблем. Тук сензорите за сигурност са в полза.

На какви елементи за домашна сигурност си струва да се обърне внимание? Относно сигнализацията:

 • Огън
 • наводнение
 • Взлом

Противопожарната сигнализация не е само локално откриване на дим и активиране на алармена сирена. В SALUS Smart Home  системата, след откриването на дим, следва автоматично чрез изпращане на предупреждение до потребителя (SMS, електронна поща). По същия начин, в случай на откриване на вода (поради наводняване на банята, кухнята, аквариум) или отваряне на вратата или прозореца. Нещо повече, ако създадем такова правило One Touch, системата не само ще изпрати известие за наводнения, но – с помощта на SPE600 щепсел или SR600 реле – ще затвори водоснабдяването, инхибирайки образуването на по-нататъшни щети.

Така че, ако сте далеч и нещо тревожно се случва у дома, ще получите съобщение и време, за да реагирате. Дори и да наблюдавате собствеността си, камерите не винаги ще заснемат това, което се записва от сензори, посветени на откриването на повреди. Работата на някои устройства – като хладилник или пералня – трябва да се следи директно. И ако след напускане на дома не сте сигурни дали сте затворили прозореца? Можете да го проверите дистанционно с помощта на приложението SALUS Smart Home (сензор за отваряне). Можете също да получите известие, когато неупълномощено лице е в гаража ви (датчик за движение).

Друга полезна функция за сигурност на системата SALUS Smart Home  е симулацията на присъствието на обитателите. Благодарение на интелигентно осветление и щори, празните интериори “се преструват”, че жителите са у дома. Защо? Създавайки впечатление за активност на членовете на домакинството, системата ще измами потенциален крадец и ще предпази къщата от взлом. Как? Създавайки и активирайки график за симулация, светлините в стаите ще бъдат включени в предварително определени часове и след това – например след няколко минути – изключени. По същия начин ролетните щори ще се затворят по залез слънце и ще се отварят сутрин.

Кои сензори за сигурност ще подобрят функционирането на вашия дом?

Какво ви е необходимо, за да програмирате горните сценарии, за да засилите сигурността на дома си? На първо място, стълбовете на системата SALUS Smart Home, а именно интернет гейтуей  UGE600 и мобилното приложение.

Освен това:

 • бутон – OneTouch активатор на правилото (SB600,  CSB600)
 • сензори: детектор за дим (SD600), сензорза изтичане на вода (WLS600), сензор за прозорец/врата (OS600/SW600), датчикза движение (MS600)
 • Интелигентни контакти (SPE600)
 • Интелигентно реле (SR600)
 • Контролер на ролетни щори (RS600)

Ще разгледаме по-отблизо избраните устройства.

SALUS Smart Home System SB600, CSB600 безжични бутони: безжични активатори на събития.

Те активират едно (CSB600) или две (SB600) събития (напр. изключване на светлини, отопление). CSB000 (паник бутон – модел с капак) може да функционира като бутон за аларма чрез изпращане на предварително зададено известие.

Детектор за дим SD600: устройството открива наличието на дим.

То може да се използва самостоятелно – без Интернет гейтуей UGE600 и мобилно приложение – обаче само като част от SALUS Smart Home система тя има функция на аварийно уведомяване.

Сензор за изтичане на вода WLS600: водоустойчив сензор за наводнения, който открива вода на повърхността под него или на контактите на проводници, свързани с него.

Благодарение на сътрудничеството на устройствата в системата SALUS Smart Home е възможно да затворите клапана при откриване на теч и да изпратите на потребителя безплатно уведомление за повреда.

OS600/SW600 сензори за прозорци/врати: безжично устройство, работещо в сътрудничество с приложението Умен дом.

Позволява ви да влезете в графика, за да изключите отоплението в стаята за времето на вентилация / отваряне на прозореца или вратата. Като част от системата също така ви позволява да получавате известия за откритото/близкото събитие (прозорци, врати и т.н.).

MS600 сензор за движение: в сътрудничество с интелигентния щепсел (SPE600) или реле (SR600) сензор ви позволява да включите или изключите осветлението в резултат на откриване на движение.

Smart Plug SPE600: смарт щепсел със защита от претоварване.

Тя ви позволява да управлявате устройствата, включени в него. Какво друго може да направи? Показва историята на консумацията на енергия (приложение), увеличава обхвата на ZigBee мрежа и работи с Amazon ALEXA (гласово управление).

SR600 (Smart Relay): интелигентно реле (например котли, помпи, осветление) и устройства без напрежение (напр. контролни панели, контролери за порти, сензори за отваряне), проектирани да работят с ключове, контакти или където има нужда от контрол на приемник (максимална мощност на натоварване – 16A). Smart Relay увеличава обхвата на мрежата ZigBee. То може да бъде сдвоена директно с термостат – като единствен компонент на интелигентна система, тъй като други работят чрез OneTouch. Той изключва/освобождава захранването – точно като Smart Plug.

Сигурност със SALUS Smart Home – не забравяйте:

advantages of SALUS security sensors
Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик