Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

WQ610 / WQ610RF Open-Therm, по-доброто управление на газови котли

ВРЪЩАНЕ

SALUS Controls https://salus-controls.bg/ редовно конструира технологично усъвършенствани продукти. Този път представихме на пазара, предлаган в два варианта, дизайнерски, ултратънък термостат, проектиран специално за използване с котли за централно отопление.

Какви версии на продукта са налични?

  • Жичен 230V – WQ610 (термостат, свързан директно към котела)
  • Безжичен – WQ610RF (устройства, сдвоени фабрично, приемник, за свързване към котела)

Безжичният модел включва литиево-йонна батерия и зареждане през USB порт. Когато нивото на батерията падне под 10%, регулаторът ще покаже съобщение, че нивото на батерията е твърде ниско. Важно е да се знае, че зареждането не пречи на нормалната работа на регулатора.

WQ610 / WQ610RF ; методи за контрол: https://salus-controls.bg/2020/08/28/novosti-wq610-wq610rf/

Контролът с термостатите може да стане по два начина:

  1. Традиционен: активиране на източника на топлина чрез затваряне на веригата в нагревателно устройство, оборудвано с вход за включване / изключване на термостата ON-OFF, тук имате избор между различните системи за отопление:
    • Радиаторно
    • Подово
  2. Модулация на изхода на котела посредством комуникация по протокол Open-Therm (OT + 4.0)

Характеристики на модела термостат

WQ610 / WQ610RF се използва за управление на отоплителни устройства. Той е проектиран да поддържа топлинни условия в помещенията според работния график или температурата, зададена от потребителя. Освен това предоставя възможност за временна промяна на параметрите, с други думи, настройка на температурата до следващата промяна на програмата, което е полезно в ситуации, променящи типичния ритъм на домакинския ден, напр. по-ранно връщане от работа, парти, което продължава до нощни часове и т.н.

Благодарение на вградения алгоритъм за управление на ITLC (или с хистерезис), устройството ви позволява лесно да получите и поддържате зададената температура.

ITLC (Internal Temperature Load Compensation) е технологично усъвършенстван алгоритъм за поддържане на температурата, който модулира времето за отваряне и затваряне на задвижката, като по този начин осигурява по-добър контрол върху отоплителната система. избраната температура се достига в рамките на зададеното време и дори за точно определен час. Например, 22 ℃ в 19:00, 20 ℃ в 23:00. Този тип регулиране осигурява ефективна и икономична работа на системата за намаляване на претоварването, т.е. охлаждане или прегряване на жилищното пространство.

ITLC е подходящ за управление на всякакъв вид отопление (подово, радиаторно, електрическо), с най-висока ефективност, постигната заедно с термопомпата, газов или друг подходящ котел.

Какво е Open Therm и какво позволява?

OpenTherm е комуникационен протокол в системите за отопление, използван за двустранна комуникация между котела и контролера. Управлението на котела Отопление и БГВ се извършва от термостата.

Защо WQ610 / WQ610RF е идеалното решение за хотелиери и наемодатели на имоти? https://salus-controls.bg/produkt/wq610rf-termostat-s-open-therm

WQ 610 / WQ610 RF в допълнение към иновативните технологични решения има голям дисплей с подсветка с ясни икони. Работата с това устройство няма да затрудни потребителя, независимо от нивото на техническите му познания, лесни и интуитивни настройки.

  • Позволява ограничаване на максималната температура на котела и така става изключително подходящ при използване на подово отопление
  • Настройка на температурата на БГВ е по-лесна от всякога

Голямото предимство на WQ610 и WQ610RF е възможността вие да изберете дали да работи с протокол Open-Therm или като стандартен термостат (с Хистерезис)

Продукта на SALUS Controls ще бъде идеален не само за лична употреба. Решенията, използвани в WQ610 и WQ610RF, значително ще подобрят управлението на ваканционни имоти, хотелски стаи или помещения под наем. Има две прости, но важни функции.

Опцията за контрол на температурния диапазон ще ви позволи да програмирате максималната и минималната температура, зададени от потребителя. Това ще премахне твърде високите или ниските настройки, което може да доведе до увеличаване на таксите или повреда на инсталацията. Особено важно при инсталация с подово отопление! От своя страна защитата с ПИН код в сервизен режим ще попречи на ползвателя да промени настройките, ако вие не желаете това .

Всичко това ще даде на собствениците на имоти по-голям контрол върху потреблението на енергия и ще им попречи да генерират нежелани разходи.

В този аспект WQ е не само продукт, който повишава прецизността и контрола на температурата, но и инструмент за регулиране енергийната консумация, както и инвестиция във вашия собствен бизнес.

Доверете се на доказаната технология SALUS Controls и изберете правилното устройство за вашия тип отопление днес.

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик