Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Безжичен стаен термостат за безпроблемен контрол

 

Първата крачка към всяка иновация е „отдалеченият контрол”. В днешно време може и да се наслаждаваме на всякакви по размер и форма телевизори, но моментът, в който е изобретено дистанционното, си остава безценен и до сега, осигуряващ ни безпроблемна и качествена почивка, без да се налага да правим обиколки на стаята, за да сменим канала. А какво да кажем за навлизането на мобифоните? Тези малки тухлички със сигурност в днешно време биха изглеждали пародийно до смартфоните, но за времето си са били символ на свободата – без повече разговори, които не ни позволяват да свършим абсолютно нищо по време на разговора, освен да въртим кабела на телефона около пръста си. Следвайки тази тенденция на „отдалечен контрол”, все повече хора предпочитат да заложат на безжичен стаен термостат, който безпроблемно може да отчита температурата от всяка точка на дома.

 

Предимства на безжичния стаен термостат

 

Независимо, че повечето иновативни модели стаен термостат позволяват създаването на графици на работа на отоплителната система, със сигурност преносимостта на безжичния стаен термостат не е излишна. Понякога се оказва много по-лесно просто да преместим безжичния стаен термостат в някоя по-топла или по-студена точка на дома, в зависимост от нашите предпочитания, вместо да се занимаваме да пренастройваме зададената температура на безжичния стаен термостат. Дори и управлението на безжичния стаен термостат да не е невероятно сложно, за по-възрастните хора безжичният стаен термостат може и да се окаже предизвикателство, особено когато често имат притеснения относно техниката – „да не счупят нещо”. Безжичният стаен термостат се явява удобен и за по-трудно подвижни хора, които могат да бъдат спокойни, че контролът над температурата в дома ще им е винаги ще е подръка чрез безжичния стаен термостат, а не на някое високо и закътано място на стената, където би изискало сериозни усилия и време, за да бъде достигнат.

Друго предимство на портативността на безжичния стаен термостат е това, че не се налага да обмисляме предварително и да се съобразяваме с идеалното за безжичния стаен термостат позициониране в помещението. Не всеки обича да пробива стените в дома, особено когато дори не става дума за декорация, а за техника, а безжичният стаен термостат не налага подобни радикални действия, за да върши качествено и безпроблемно своята работа. Безжичният стаен термостат може спокойно да бъде поставян на кухненския плот, на някой шкаф, рафт или изобщо навсякъде, където няма да пречи, а дори и да се окаже, че създава неудобство, безжичният стаен термостат винаги може да бъде преместен. Това предимство на безжичния стаен термостат липсва при моделите, които са предназначени за монтиране на стената и с които винаги ще трябва да се съобразяваме.

 

Ефективен контрол на безжичния стаен термостат

 

Подвижността на безжичния стаен термостат може да ни гарантира, че дори и най-студените кътчета от дома поддържат минималната зададена на безжичния стаен термостат температура на комфорт през студените месеци, защото поставен там, безжичният стаен термостат няма да подаде сигнал за преустановяване работата на котела, докато не се затопли и тази най-студена част от дома.

Това, обаче, е свързано и с навиците ни в дома, както и това, кои са местата, където прекарваме най-много време. Няма смисъл да поставяме безжичния стаен термостат в по-студена стая, която така или иначе почти не се ползва, докато междувременно в другите помещения поддържаме дори неприятна горещина. Също така е редно да съблюдаваме дали безжичният стаен термостат не е поставен на директна слънчева светлина, както и дали в близост до безжичния стаен термостат няма други предмети, които излъчват топлина като например готварска печка или портативна лампа с крушка с нажежаема жичка. Това би нарушило точността на отчитане на температурата на безжичния стаен термостат, което съответно би намалило неговата ефективност. Позиционирането на безжичния стаен термостат твърде ниско или твърде високо също би било неподходящо решение, поради свойството на топлия въздух да се издига, като златната среда за поставяне на безжичния стаен термостат е на приблизително един метър от пода.

 

Удобство на безжичния стаен термостат

 

Малко са хората, които лягат и заспиват непробудно чак до сутринта, когато се събуждат свежи и отпочинали. А дори и тези щастливци все пак се нуждаят от условия за качествен и здравословен сън. Като изключим извънредните моменти на фонов шум, то със сигурност другият смущаващ съня фактор е температурата, а отпуснем ли тялото и съзнанието си, то всичко заобикалящо става много по-осезаемо.

Независимо от сезона, когато легнем да спим, започват едни безкрайни моменти на отвиване, завиване, въртене, от леко топло започва да ни става все по-топло и обратното. На никого не му се става посред нощ, за да пренастройва термостата, а с наличието на безжичен стаен термостат не се и налага. Нощните приключения могат да приключат и то само на една ръка разстояние посредством безжичен стаен термостат на нощното шкафче. Какво по-хубаво от това контролът върху комфорта ни да ни е подръка навсякъде и по всяко време, благодарение на безжичния стаен термостат? Може би единствено устройствата към приложението SALUS Smart Home, които позволяват управление на отоплителните системи от всяка точка на света, само чрез докосване на екрана на телефона.

 

Безжичен стаен термостат WQ610RF

 

Този дизайнерски, ултра тънък модел безжичен стаен термостат за повърхностен монтаж се използва за безжично управление на отоплителните устройства. Работата на този безжичен стаен термостат се състои в поддържане на комфортни условия в помещението според работния график или фиксирана температура, зададена от потребителя. Безжичният стаен термостат е сдвоен фабрично с приемника, свързан към котела, като контролът може да се извърши по два начина – чрез включване на топлоизточника чрез окъсяване на контактите в устройството за отопление: ON/OFF или чрез модулация на котела чрез комуникация с OpenTherm протокол (OT +4.0). Двупосочната комуникация между котела и безжичния стаен термостат и изходната модулация на котела осигуряват максимална ефективност и комфорт на топлината в дома. Безжичният стаен термостат автоматично открива протокола OT + 4.0, показва грешките на котела на дисплея на безжичния стаен термостат и позволява регулиране на температурата на водата в отоплителната система.

Безжичният стаен термостат WQ610RF предлага ITLC алгоритъм а контрол или хистерезис, предлага възможност за работа по графици, като може и временно да променя температурата с презаписване за следващата промяна на програмата. Този модел безжичен стаен термостат има уникални кодове за предаване и работи на честота 2,4 Ghz посредством стабилен и устойчив на смущения сигнал.

 

Безжичен стаен термостат за безпроблемен контрол

Предимства на безжичния стаен термостат

Ефективен контрол на безжичния стаен термостат

Удобство на безжичния стаен термостат

Безжичен стаен термостат WQ610RF

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик