Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Дигитален терморегулатор за компактен и интелигентен контрол на отоплението

 

Най-вероятно хората, които все още отопляват жилищата си на ТЕЦ или чрез климатици, биха се учудили за необичайния избор на цифров часовник, отивайки на гости на някого с автоматизирана отоплителна система. След известна почуда дали това действително е някакъв вид часовник или стаен термометър, който предоставя информация и за дата и час, със сигурност най-изумителна би била информацията, че тази малка джаджа наистина контролира цялата отоплителна система в дома. Колкото и да се стараем да се адаптираме към невъобразимите темпове, с които се развиват технологиите, все още звучи вълнуващо как просто подаваш гласова команда към ALEXA и Google Home и тя включва и спира отоплението или пренастройва температурата според индивидуалните ни предпочитания. Със сигурност ще трябва и малко време, за да свикнем с това, че прозорците сами си „знаят”, кога е време да се проветри помещението, а за да не изразходваме излишни ресурси и енергия, дигиталният терморегулатор би подал команда на цялата отоплителна система да преустанови своята работа за няколко минути.

 

Предимства на дигиталния терморегулатор

 

Дигиталният терморегулатор служи за контрол на цялата отоплителна система, като в зависимост от характеристиките на модела, дигиталният теморегулатор може да служи като дневен или седмичен регулатор. Дневният терморегулатор, често наричан „стаен”, контролира температурата на конкретен отоплителен уред вследствие на сигнал, подаден от „главния” седмичен дигитален терморегулатор, докато седмичният регулатор може да създава графици на действие за всички останали дневни регулатори.

Електронните терморегулатори, за разлика от дигиталните, могат да служат единствено като дневни регулатори в отделните помещения. Това е и една от главните причини потребителите да предпочитат дигитален терморегулатор. Друга причина е в повечето функции, които дигиталният терморегулатор притежава. Освен основните характеристики, свързани с контрола на отоплителните системи, дигиталните регулатори предлагат подробно изобразяване на режима си на действие на екрана на самия терморегулатор. Като допълнително предимство е информацията за температура, час и ден от седмицата, които служат както за настройване на графиците и правилата за отопление, така са полезни и удобни и за нас при изпълнение на ежедневните ни ангажименти.

 

Безжичен дигитален терморегулатор

 

Безжичният дигитален терморегулатор VS10WRF за вграден монтаж служи за безжично управление на устройствата от серията SALUS Smart Home като централна шина KL08RF, термостатична глава TRV и модул за управление RX10RF. Безжичният дигитален терморегулатор VS10WRF може да се управлява онлайн чрез приложението SALUS Smart Home с използване на интернет гейтуей UGE600, както и позволява работа офлайн посредством координиращата единица CO10RF. В режим офлайн дигиталният терморегулатор може да работи като седмичен и дневен регулатор, или като таймер-програматор за топла вода с модул RX10RF. Този модел дигитален терморегулатор взаимодейства с останалите елементи от серията SALUS Smart Home, работи с алгоритми TPI или хистерезис и предлага възможност за създаване на собствени графици. Дигиталният терморегулатор VS10WRF има вход за допълнителен датчик за температура (на пода или на въздуха) или сензор за заетост за по-прецизен контрол при управление. Диапазонът на регулиране на температурата на дигиталния терморегулатор VS10WRF е 5 ºC – 35 ºC с чувствителност до 0.5 ºC.

Безжичният дигитален терморегулатор VS20WRF за повърхностен монтаж служи  за безжично управление на устройства от серия SALUS Smart Home като централна шина KL08RF, термостатична глава TRV и модул за управление RX10RF. Този модел дигитален терморегулатор притежава всички характеристики на дигиталния терморегулатор VS10WRF, като предлага и взаимодействие със системата на Amazon ALEXA за гласови команди. Дигиталният терморегулатор VS20WRF се захранва посредством алкални батерии.

Безжичният дигитален терморегулатор HTRS-RF(30) за повърхностен монтаж проявява сходни характеристики с останалите два модела дигитален терморегулатор, само в режим на офлайн управление работи единствено като дневен регулатор посредством координиращата единица. Безжичният дигитален терморегулатор HTRS-RF(50) за повърхностен монтаж се различава от дигиталния терморегулатор HTRS-RF(30) по това, че в офлайн режим служи като седмичен, а не като дневен регулатор. Всички други технически данни и характеристики на продуктите отговарят на останалите модели дигитален терморегулатор от серията SALUS Smart Home.

 

Жичен дневен дигитален терморегулатор

 

Стайният жичен дигитален терморегулатор VS35W за вграден монтаж служи за контрол на повърхностно отопление или охлаждане, характеризиращо се с голяма топлинна инертност. Жичният дигитален терморегулатор се свързва с жична клемна шина KL08NSB или KL06-M (230 V). Дигиталният терморегулатор няма функция за създаване на графици, като посредством жичната шина намалява зададената температура след получаване на сигнала NSB от седмичния регулатор. Стайният жичен дигитален терморегулатор VS35W работи с алгоритми на управление PWM или хистерезис. Този модел дигитален терморегулатор притежава защита срещу прекалено висока или прекалено ниска температура с използване на допълнителен датчик за температурата на пода FS300, както и защита на термостатичните вентили от блокиране (VP) и вход за допълнителен датчик за температурата на пода за по-прецизен контрол на температурата. Диапазонът на регулиране на температурата на жичния дигитален терморегулатор VS35W е 5 ºC – 35 ºC с чувствителност до 0.5 ºC.

Стайният жичен дигитален терморегулатор HTRS230(30) за повърхностен монтаж взаимодейства и работи на принципа на дигиталния терморегулатор VS35W. Моделът дигитален терморегулатор HTRS230(30) се характеризира с безшумна работа (TRIAC), алгоритми на управление PWM и хистерезис, защита на термостатичните вентили от блокиране (VP) и режим на защита от замръзване. Подобно на останалите модели дигитален терморегулатор от серията SALUS Smart Home, диапазонът на регулиране на температурата на този дигитален терморегулатор е 5 ºC – 35 ºC с чувствителност до 0.5 ºC.

 

Жичен седмичен дигитален терморегулатор

 

Жичният дигитален терморегулатор VS30W за вграден монтаж служи за контрол на повърхностно отопление или охлаждане, характеризиращо се с голяма топлинна инертност, взаимодействайки с жична клемна шина. Дигиталният терморегулатор VS30W има функция за създаване на собствени графици, като може да управлява дневните регулатори посредством клемната шина, като изпраща сигнал NSB (намаляване на температурата през нощта) и ги превключва на икономична температура. Тогава графикът е общ за всички дневни регулатори (според седмичния регулатор), но температурата се задава индивидуално на всеки дневен регулатор. Жичният седмичен дигитален терморегулатор VS30W работи според алгоритми на управление PWM и хистерезис, притежава защита срещу прекалено висока или прекалено ниска температура с използване на допълнителен датчик за температурата на пода FS300, защита на термостатичните вентили от блокиране (VP), вход за допълнителен датчик за температура и режим на защита от замръзване.

Останалите модели жичен седмичен дигитален терморегулатор от серията SALUS Smart Home притежават същите характеристики като модел VS30W и сходни технически данни, а като допълнително предимство е функцията им за безшумна работа (TRIAC), с която се отличават от модела VS30W.

 

Дигитален терморегулатор за компактен и интелигентен контрол на отоплението

Предимства на дигиталния терморегулатор

Безжичен дигитален терморегулатор

Жичен дневен дигитален терморегулатор

Жичен седмичен дигитален терморегулатор

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик