Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Традиционно радиаторно отопление


В България все още най-популярният тип инсталация е радиаторното отопление, наречено традиционно отопление. Ефективността на отоплението на радиаторите, инсталирани в къщи, зависи от няколко фактора: местоположението на радиаторите, функцията на помещенията (и какво е свързано с него, необходимата температура в тях и т.н.), параметрите на дадена отоплителна система, температурата навходящата вода, водата връщаща се в котела, както и топлинни загуби в зависимост от изолацията на стени или прозорци.


Къде се използва радиаторно отопление?


В многоетажни сгради, както и в помещенията, предназначени за спални, най-често се използва отопление с традиционни радиатори. Защо? На първо място, радиаторното отопление на по-високите етажи е по-безопасно, защото не натоварва тавана (за разлика от подовото отопление). На второ място, по-ниската температура на пода осигурява по-добра среда за здравословен, комфортен сън.


Радиаторното отопление е практично и ефективно решение за вашия дом


Съвременните радиатори имат малък воден капацитет. Те са свързани с проводници с малък диаметър. Когато в инсталацията има малко вода, енергията, необходима за отопление на помещението, също е по-ниска, което има значително екологично измерение. Радиаторното отопление има малка топлинна инерция, което означава, че радиаторът се загрява бързо и бързо се охлажда.

За да направите отоплението с радиатори да работи енергийно ефективно, струва си да инвестирате в модерни, синхронизирани с температурните контролери термостатични глави (напр. TRV10RFM SALUS Controls). Благодарение на прецизен алгоритъм за управление, тези устройства гарантират поддържането на зададената температура в помещението, предотвратявайки прегряване, което се превръща в реални спестявания в домашният бюджет.

Обобщавайки предимствата на радиаторното отопление:


• лесен монтаж, настройка, ремонт, подмяна
• бързо затопляне на интериора – бърз контрол на температурата
• универсален – може да се инсталира във всяка стая
• радиатори, избрани според интериорния дизайн, могат да бъдат декоративен елемент

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик