Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Терморегулатор за подово отопление за ефективни резултати

 

Най-вероятно всеки помни времето, когато прибирайки се от работа „палим” камината, до края на вечерта температурата вече е превишила всички нормални граници, налагайки понякога нуждата да отворим прозорците, за да влезе поне малко свеж въздух, който да ни разхлади, а сутрин се събуждаме вкочанени, защото по средата на нощта камината е угаснала и до сутринта къщата е изстинала до основи. Е, това са мили спомени, които терморегулаторът успешно е оставил в миналото. Наличието на всякакви контролери към отоплителните ни системи, а в това число и терморегулаторът за подово отопление, позволяват да поддържаме приятна температура през цялото денонощие, без да позволяваме достигането до каквито и да било гранични стойности. Високата прецизност и чувствителност на работата на терморегулатора за подово отопление и свързаните към него сензори за температура са най-ефективното, икономично и интелигентно решение, което би ни осигурило комфорт и удоволствие във всеки един момент, прекаран вкъщи.

 

Какво представлява терморегулаторът за подово отопление

 

Терморегулаторът за подово отопление е компонент на отоплителната система, който се използва за осигуряване на надежден контрол на температурата без нуждата от външни енергийни източници. Терморегулаторите за подово отопление са самостоятелно опериращи устройства, създадени да регулират температурата в отоплителните системи чрез изменение на степента на нагряване или охлаждане на водата в котела, в зависимост от температурните промени на околната среда. Терморегулаторът за подово отопление приема информацията от свързаните към него сензори и по този начин задава команди за действие, за да поддържа желаната температура във всеки един момент. Компактният дизайн на терморегулатора за подово отопление и безшумният му режим на работа го правят идеален за всеки дом, без да заема излишно място или да създава евентуален дискомфорт, а екраните на цифровите модели терморегулатор за подово отопление дори могат да бъдат използвани като стилен аксесоар в дома, давайки ни представа не просто за температурата на помещението, а и за часа и датата към всеки един момент.

 

Предимства на терморегулаторът за подово отопление

 

Наличието на терморегулатор за подово отопление в голяма степен подпомага процесите по управление на отоплителните системи в дома, като елиминира нуждата от човешки контрол и съответно съпътстващите го грешки. Невъзможно е да контролираме отоплението в дома само на база усещанията ни за топло и студено, защото това се превръща в един затворен цикъл от непрестанно ръчно включване и изключване на отоплението и то в моментите, когато вече е станало прекалено горещо или прекалено студено в помещението. Тази постоянна температурна промяна е не просто неприятна, но и далеч не е здравословна, атакувайки постоянните опити на тялото ни да се терморегулира.

Друго, не по-малко съществено предимство на терморегулатора за подово отопление, е минимизирането на изразходваната енергия и респективно разходите за отопление на домакинството. Благодарение на интелигентното управление на отоплителните системи от терморегулатора за подово отопление, вече няма защо да се притесняваме от безсмисленото похабяване на ресурси за отопление. Различните алгоритми на работа и възможността за създаване на графици при различните модели терморегулатор за подово отопление, позволяват оптимизиран и ефективен модел на работа, при който системите могат да работят на икономичен режим или дори да преустановяват своята работа през нощта или в моментите, когато не сме в помещението или изобщо в дома.

Още едно удобство, което ни предлага наличието на терморегулатор за подово отопление, е спестяването на време и усилия. Контролът ни върху терморегулатора за подово отопление е възможен дори и докато си почиваме на дивана след дълъг и изморителен работен ден или тепърва се приготвяме да напуснем офиса на път за вкъщи. Всичко, което се изисква от нас, е просто едно докосване на екрана на телефона и терморегулаторът за подово отопление ще свърши останалата работа.

 

Безжичен терморегулатор за подово отопление

 

Голяма част от моделите безжичен терморегулатор за подово отопление позволяват както онлайн управление чрез използването на специализирани приложения и интернет гейтуей, така и офлайн приложение за работа на терморегулатора за подово отопление посредством координираща единица като дневен или седмичен регулатор, както и като таймер-програматор за загряване на водата. В зависимост от модела безжичен терморегулатор за подово отопление, захранването може да бъде чрез алкални батерии или чрез вграден литиево-йонен акумулатор през USB, а както и чувствителността на терморегулатора за подово отопление спрямо температурата в помещението, така и диапазонът на регулиране също варират в зависимост от модела терморегулатор за подово отопление.

Всеки един от моделите терморегулатор за подово отопление на SALUS взаимодействат с останалите елементи от серията SALUS Smart Home, като притежават различни алгоритми на работа за прецизно поддържане на точната температура, както и възможност за създаване на собствени графици. Входовете за допълнителен датчик за температура (на пода или на въздуха) или сензор за заетост увеличават точността и ефективността на работата на моделите терморегулатор за подово отопление. Взаимодействието на някои модели терморегулатор за подово отопление със системата на Amazon ALEXA и Google Home позволяват още по-голямо улеснение при използването им единствено чрез гласова команда.

Някои по-нови модели терморегулатор за подово отопление имат и вграден сензор за влажност и многофункционален вход за допълнителен датчик за температура или сензор за заетост, както и функция за комфортен под (WARM FLOOR). Като защита срещу малки деца, някои модели терморегулатор за подово отопление предоставят възможност за блокиране с PIN и определяне на граници на зададената температура.

 

Жичен терморегулатор за подово отопление

 

Жичният терморегулатор за подово отопление притежава всички свойства на безжичния, с разликата, че жичният терморегулатор за подово отопление се свързва с жична клемна шина. В зависимост от това дали жичният терморегулатор за подово отопление е дневен или седмичен, то той може да управлява температурата по различни начини.

Дневният терморегулатор за подово отопление не притежава функция за създаване на графици, а контролира температурата посредством жичната шина след подаден сигнал от седмичния терморегулатор за подово отопление. Седмичният терморегулатор за подово отопление от своя страна може да управлява дневните регулатори, изпращайки им сигнал, според който дневният терморегулатор за подово отопление може да превключва на икономичен режим, като намалява температурата през нощта. Седмичният терморегулатор за подово отопление създава общ график за всички дневни регулатори, но температурата се задава индивидуално за всеки терморегулатор за подово отопление в отделните помещения.

Всички модели цифров терморегулатор за подово отопление предлагат защита срещу прекалено висока или прекалено ниска температура с използване на допълнителен датчик за температурата на пода, както и защита на термостатичните вентили от блокиране. За по-висока прецизност и ефективност на работата, всеки терморегулатор за подово отопление е снабден с вход за допълнителен датчик за температурата на пода.

 

Терморегулатор за подово отопление за ефективни резултати

Какво представлява терморегулаторът за подово отопление

Предимства на терморегулаторът за подово отопление

Безжичен терморегулатор за подово отопление

Жичен терморегулатор за подово отопление

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик