Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane
Термостат за подово отопление – интелигентният семеен иконом

 

Термостатът за подово отопление не е просто уред, който дава актуална информация за температурата в помещението. Термостатът за подово отопление е от ключово значение не само за комфорта и топлината на дома, а и за постигане на ефективно потребление на енергия, както и за минимизиране на разходите по време на отоплителния сезон. Затова е от изключително значение както да заложим на качествен термостат за подово отопление, така и да го позиционираме на подходящо място и да се научим да работим с термостата за подово отопление коректно, за да можем да се насладим на топъл и уютен дом без излишни разходи.

 

Как да настроим термостата за подово отопление коректно

 

Погрешно е да се смята, че ако зададем прекалено висока температура на термостата за подово отопление, то ще ускорим просеца по затопляне на дома. За да избегнем подобни екстремни действия и безразборна консумация на енергия, то трябва още в началото да отделим малко време, за да се запознаем с особеностите при работата с термостата за подово отопление на нашия дом.

Първата стъпка е да засечем колко време е нужно на дома ни да достигне предварително зададената от нас температура през някоя студена вечер, като по този начин ще оптимизираме бъдещите графици, които ще зададем на термостата за подово отопление. По аналогичен начин би било редно да засечем и времето от момента, в който спрем отоплението, до момента, в който нашият дом изстине напълно. Запознавайки се с тези два времеви момента, ние ще можем да зададем правилна програма на работа на термостата за подово отопление, която да отговаря на индивидуалните ни графици на пребиваване в дома, както и спрямо моментите, когато ни няма, а и ще се възползваме от ефективна и икономична отоплителна система през студените месеци, единствено благодарение на подходящо настроения термостат за подово отопление.

Това изключва нуждата от денонощно поддържане на отоплителната система включена, защото благодарение на предварително създадените графици на работа на термостата за подово отопление, ние пак можем да се наслаждаваме на топло посрещане след дългия работен ден. Всичко, което трябва да знаем, е дали нашият дом се нуждае от половин или един час, за да достигне до удовлетворяваща индивидуалните ни предпочитания температура.

 

Жичен термостат за подово отопление

 

Термостатът за подово отопление WQ610 с монтаж за вграждане се използва за кабелно управление на отоплителни устройства. Термостатът за подово отопление работи, като поддържа комфортни стайни условия в съответствие с работния график или фиксирана температура, зададена от потребителя. Термостатът за подово отопление WQ610 е свързан директно към котела, като може да се контролира по два начина. Този модел термостат за подово отопление може да задейства източника на топлина чрез On-Off сигнал чрез реле към устройството, оборудвано с вход за включване/ изключване от термостата за подово отопление, както и чрез модулация на изхода на котела чрез протокол OpenTherm, като по този начин двустранната комуникация между котела и регулатора и модулацията на изхода на котела се осигурява максимална ефективност и комфорт на температурата в помещението. Термостатът за подово отопление WQ610 автоматично разпознава протокола OT + 4.0 и по този начин регулира температурата на водата в отоплителната система.

Този модел термостат за подово отопление предлага възможност за избор на хистерезис или вграден ITLC алгоритъм, работи по графици и предлага ПИН-защитен сервизен режим срещу евентуални неправомерни промени по програмите на работа на термостата за подово отопление. Термостатът за подово отопление WQ610 контролира температурата в диапазон от 5°C до 35°C с точност от 0,1°C до 0,5°C, като може временно да променя температурата с презаписване до следващата промяна на програмата.

 

Безжичен термостат за подово отопление

 

Термостатът за подово отопление WQ610RF за повърхностен монтаж се използва за безжично управление на отоплителните устройства. Работата на този модел термостат за подово отопление се състои в поддържане на комфортни условия в помещението според работния график или фиксирана температура, зададена от потребителя. Термостатът за подово отопление е сдвоен фабрично с приемника, свързан към котела, като контролът може да се извърши по два начина – чрез активиране на топлинния източник чрез On-Off сигнал към устройството или посредством модулация на изхода на котела чрез протокол OpenTherm. Термостатът за подово отопление автоматично открива протокола OT + 4.0, показва кодове за неизправност на котела и позволява регулиране на температурата на водата.

Моделът термостат за подово отопление WQ610RF притежава опция за избор на хистерезис или вграден ITLC алгоритъм, работи по графици и има защитен с ПИН режим на обслужване. Термостатът за подово отопление може временно да променя температурата с презаписване за следващата промяна на програмата, има уникални кодове за предаване и работи на честота 2,4 Ghz, посредством стабилен и устойчив на смущения сигнал. Термостатът за подово отопление WQ610RF контролира температурата в диапазон от 5°C до 35°C с точност на индикация от 0,1°C до 0,5°C за прецизен контрол на желаната топлина.

 

Механичен термостат за подово отопление

 

Механичният контактен термостат за подово отопление AT10 има бутон, чрез който може много лесно да се променя и контролира температурата в кръга за студената вода. Механичният термостат за подово отопление може да служи за включване на циркулационните помпи, котела или за задействане на вентилите. Използва се също така като предпазен термостат за подово отопление за изключване на циркулационната помпа при твърде висока температура на подаваната вода.

Термостатът за подово отопление AT10 работи в диапазон на температура между 30°C и 90°C, лесен е за монтаж на повърхността на тръбата, работи в две опции за свързване – включване над или под зададената температура, както и може да се използва като предпазен елемент.

Механичният контактен термостат за подово отопление с капиляр AT10F е предназначен за стенен монтаж, снабден с външен датчик за температура (капиляр). Този модел механичен термостат за подово отопление има бутон, чрез който може лесно да се променя и контролира температурата в кръга за топла или студена вода. Термостатът за подово отопление AT10F може да служи за включване на циркулационни помпи, котел или за задействане на зоновите или превключващите вентили при зареждане на резервоарите за топла вода.

Термостатът за подово отопление с капиляр AT10F притежава аналогични характеристики на термостата за подово отопление AT10 – работи в диапазон на температура между 30°C и 90°C, лесен е за монтаж на повърхността на тръбата, работи в две опции за свързване – включване над или под зададената температура, както и може да се използва като предпазен елемент.

 

Термостат за подово отопление – интелигентният семеен иконом

Как да настроим термостата за подово отопление коректно

Жичен термостат за подово отопление

Безжичен термостат за подово отопление

Механичен термостат за подово отопление

Контакт
Започнете сътрудничество

Контакт

Oфис
+359 2 996 4193

Техническа поддръжка
+359 882 29 14 12
+359 2 996 4193 office.bg@salus-controls.eu

Линия за помощ:


Пон.-Пет.: 900-1730

МонтажникПотребителРазработчик